Stavni nasveti za STAVE V ŽIVO

Stavni nasveti za STAVE V ŽIVO

Popolna stavna strategija za stave v živo, ki bi jo upoštevali, ne obstaja. V resnici lahko vsak odkrije zmagovalno strategijo, ki ustreza njegovemu slogu in finančnemu vložku. Obstajata dva ključna parametra za natančno prilagoditev vaše strategije stavljenja v živo: čas in kvote (cene, razmerja).

Čas igranja velja za odločilni dejavnik pri stavah v živo. Verjetnost za zmago se nenehno spreminja, spreminja pa se glede na to, koliko časa je minilo in natančno koliko časa je še ostalo do konca športnega dogodka. Stavničarji lahko ta čas izkoristijo ne glede na njihov slog - preprosto tako, da stavijo na določen izid, ki je lahko dober ali slab.

Eno preprosto pravilo je, da položimo zgodnjo stavo, če stavimo na izid, da »se ne bo zgodilo nič« (na primer, stavimo na izenačenje, da bo manj kot 2,5 gola, manj kotov itn.). Razlog za to je jasen: stavna razmerja za tak rezultat nenehno padajo, verjetnost za zmago pri stavah na tak rezultat pa se sčasoma povečuje.

Po drugi strani pa lahko poznejša stava na izbore privede do višjih izplačil. Seveda je verjetnost za zmago pri teh stavah tradicionalno precej nižja, vendar pa lahko posamezne stave postanejo veliko bolj donosne (npr. stave na končni rezultat, več zadetkov na tekmo, da zmagajo tistih, ki imajo manj možnosti za zmago itn.).

Gibanje razmerij je odvisno od napovedi pred tekmo in je posledično odvisno ne le od časa do konca tekme, ampak tudi od številnih drugih vidikov, kot so trenutni rezultat, igralci, statistika, napadi, nevarni napadi, standardne situacije itn. Obstaja predloga, ki zajema vsak tak vidik, in to predlogo (z manjšimi spremembami, kot so različne marže) uporabljajo vse stavnice. Tako se določi specifično gibanje kvot. Na primer, če je kvota za zmago domače ekipe tik pred začetkom tekme 1,25, ob predpostavki, da ni nenavadnih okoliščin in da je rezultat po 30 minutah nogometne tekme 0:0, se kvota za ta izid spremeni na približno 1,5.

Pomembno je, da se pravilno odločite, ob upoštevanju dodane vrednosti prednostnih kvot (na primer, kvote prednostnega rezultata ali ekipe). Ali se stava še vedno šteje za prednostno ali bi bilo dobro, da jo prekličete ali pa jo zavarujete; v nekaterih primerih se lahko odločite tudi za zgodnje izplačilo za določen odstotek izgube.

Seveda pa je strogo in odgovorno upravljanje denarja najpomembnejša komponenta vsake uspešne strategije. (Posebno poglavje).

Share on
Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih. Se strinjam