Stave v živo

Stave v živo

Stave v živo postajajo vedno bolj priljubljene in trenutno imajo ugleden delež stavnega trga. Njihova priljubljenost temelji na prepričanju, da je lažje premagati stavnico (pobiralnico stav), če stavite v času samega dogodka, saj spremljate dogodek v živo in tako povečate svoje možnosti za zmago. V resnici pa je stave v živo še težje nadzorovati kot običajne stave; saj zahtevajo visoko stopnjo discipline, nadzora in vodenja. In to še posebej velja, če želite zaslužiti na dolgi rok.

Stave v živo - stave na športne dogodke, ki so se že začeli

Morda ste zasledili druga imena za stave v živo. Nekateri jih imenujejo stave med igranjem (in-play) ali stave v teku (in-running), vendar pa je ideja popolnoma enaka. Glavna značilnost je, da lahko stavite po začetku športnega dogodka in da lahko opravite več stav na različne možnosti, vse do konca tekme ali dokler se tekma ne zaustavi iz kakršnegakoli razloga (gol, izziv, rdeči karton, kazen, neveljaven gol - vse odvisno od posameznega športa). Velika večina najboljših spletnih stavnic ponuja številne možnosti za stave v živo za številne športe. Nogomet, košarka, tenis in konjske dirke so še vedno najbolj priljubljeni športi na tem področju.

Strategija STAVLJENJA V ŽIVO

Najboljši način za zagotovitev in ohranjanje dolgoročnega dobička pri stavah v živo je, da izberete in sledite določeni stavni strategiji. Obstaja veliko takšnih strategij - podobno kot obstaja veliko naložbenih izdelkov - in od vas je odvisno, da izberete pravo strategijo za vas glede na to, ali želite da se osredotoči na tveganje, ugibanja ali pa želite, da je konzervativna. Število strategij je skoraj enako številu ljudi, ki jih uporabljajo pri stavah v živo. Ne glede na strategijo pa največja prioriteta igralca ne sme biti povečati dobiček, ampak zmanjšati potencialne izgube. Nekateri priljubljeni stavni sistemi, kot je Martingale, lahko postanejo nevarni, če jih poskusite uporabiti pri stavah v živo. Polaganje zaporednih stav in dodajanje podvojenih stav (kot to pričakuje sistem Martingale) lahko privede do negativnega izida, saj stavnice sprejmejo potrebne previdnostne ukrepe, kot so maksimalne omejitve stav – bodisi v smislu pologa ali neto izplačila. In to še posebej velja, če je vaš finančni vložek precej velik, saj gre to z roko v roki z velikimi stavami, ki bi lahko pripeljale do tega, da dosežete svojo »zgornjo mejo« in vam preprečile, da bi si svoj denar priigrali nazaj; ne pozabite, da teorija za sistemom Martingale predpostavlja, da je finančni vložek neomejen. Zato je zelo pomembno, da izberete pravi znesek stave in se v primeru višjih stav izognete takšni strategiji.

Več informacij o stavnih strategijah najdete v našem članku »Stavni nasveti za STAVE V ŽIVO«.

Share on
Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih. Se strinjam