Odgovorno spletno stavljenje

Odgovorno spletno stavljenje

Odgovorno spletno stavljenje

Mnogi ljudje obiščejo stavnice, stavijo na spletu ali preprosto pošljejo svoje stave med gledanjem priljubljenega športa prek mobilnega telefona. Če se zavedate, da ne morete vedno zmagati, so lahko stave prijetna dolgotrajna oblika zabave. Tudi izgubljanje je del igre in morate biti pripravljeni na to. Zato vedno stavite odgovorno in nikoli ne tvegajte denarja, za katerega si ne morete privoščiti, da ga izgubite. Stave so oblika iger na srečo in lahko vodijo v odvisnost. Pozabite lahko na čas in denar. Pri stavah bi morali uživati, tudi če trenutno ne zmagujete.

Ali stavite preveč?

Se vam zdi, da stavite vsak dan, da vedno stavite denar in izgubite več, kot ste načrtovali? Vas že dlje časa spremlja nesreča? Če se raje zabavate s stavami, kot pa da bi preživljali čas z družino ali delali, morda postajate odvisni ali pa ste že odvisni. Najprej se morate zavedati, da bolj kot si želite zmagati ali nadomestiti vaše izgube, večje je tveganje za novo izgubo. V trenutku, ko začnete staviti pod pritiskom, to ni več samo zabava. Prosite vašo stavnico za pomoč in naj vam ustvarijo omejitve stav, ki jih ne morete preseči. To je edini način, kako lahko pomagate sebi in svojim bližnjim.

Postavite si omejitve, ne stavite preveč

Izkoristite možnosti določanja omejitev na vašem računu pri stavnici:

  • Stavnica lahko blokira vaš račun za določen čas, ki ga izberete, da lahko začasno prekinete s stavami.
  • Nastavijo lahko prilagojene omejitve vašega proračuna in stav, s čimer omejijo znesek, ki ga lahko izgubite v določenem časovnem obdobju.
  • Naj vam linija za pomoč strankam stavnice pomaga in svetuje. Če imate težave pri nadzorovanju navad iz iger na srečo, jim pošljite sporočilo ali jih pokličite – zagotovo vam bodo pomagali najti pravo rešitev. Linija za pomoč strankam nudi tudi tovrstno pomoč.

Vas skrbi za prijatelje?

Ali vas skrbi, da ima vaš bližnji prijatelj ali družinski član težave s stavami? V tem primeru se lahko obrnete na linijo za pomoč strankam stavnice, ki jo uporablja vaš prijatelj ali družinski član. Zagotovo vam bodo prisluhnili in pomagali, prav tako pa tudi osebi za katero vas skrbi. Stave in igre na srečo naj bi bile predvsem oblika zabave. Prav tako se lahko obrnete na strokovnjake s področja zasvojenosti z igrami na srečo. Tukaj je seznam organizacij, ki vam lahko pomagajo:

Share on
Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih. Se strinjam