Razumevanje koncepta vrednosti stave

Razumevanje koncepta vrednosti stave

Korak za korakom do uspešnih stav

Naš prvi del je podal uvod v serijo z naslovom »Korak za korakom do uspešnih stav«. Navedli smo posamezne teme, na katere se bodo osredotočala podpoglavja našega vodiča. Danes pa se bo drugo poglavje vodiča osredotočalo na našo prvo resno temo. Ali veste, kaj so dragocene stave? Ste že slišali za pojem »stave na vrednost«? Razložili vam bomo, kaj ti pojmi pomenijo.

Razumevanje koncepta vrednosti, vrednostnih stav

Ključnega pomena je, da razumete in dojamete, kaj je vrednost stave. To je pravzaprav zahteva za zagotovitev, da gredo vaši koraki k uspešnim stavam v pravo smer. Prav gotovo ste slišali izjave kot so: »To ne more iti narobe. Ta ekipa ne more izgubiti.« Takšne izjave pogosto slišimo v tekmah, ki imajo močnega favorita, na splošno pa se nanašajo na kvote, ki ležijo pri največ 1,3 (predstavljajo verjetnost vsaj 77 %, več informacij je na voljo v poglavju Matematični temelji stav). Seveda te mejne in drzne trditve ne predstavljajo ničesar nesprejemljivega; vendar pa neposredno ali posredno škodujejo morali boljšega. Predvsem nas vodijo stran od resničnega stanja – zlasti od tega, da najdemo vrednost stav.

Postavimo zdaj temeljno vprašanje: ali je verjetnost dane najljubše zmage višja od kvot (ki so lahko predstavljene tudi kot verjetnost), ki jih ponuja stavnica? Dokler vedno upoštevamo to temeljno vprašanje, bomo šli v pravo smer.

Toda vrnimo se k prej omenjeni nezdravi trditvi o jasnem izidu tekme. Na absolutne izjave o zmagah ali izgubah določene ekipe lahko gledamo kot na nekaj, kar si resnično, resnično želimo, na koncu pa temu prisodimo veliko vrednost, ker to hočemo. Toda v tem smislu pojem "vrednost" predstavlja le skupen izraz, ki ne zajame same vrednosti. Prava vrednost je skrita v stavah s kvotami, ki so večje od dejanske verjetnosti danega rezultata zaradi različnih sprememb v daljšem časovnem obdobju. Da jih najdete, potrebujete dober vpogled v dano ekipo in tekmo, pravočasne odzive, sposobnost najti najboljše razpoložljive kvote in ustrezno upravljanje s tveganji skupaj s pripadajočimi statističnimi podatki.

Kljub vsemu, kar smo do zdaj omenili, velika večina ljudi, ki stavijo, ni niti želela resnično obvladati koncepta vrednosti. To predstavlja priložnost za manjšino igralcev, ki lahko to izkoristijo sebi v prid.

V naslednjem poglavju si bomo ogledali kako stavnice ustvarijo svoje kvote. In korak za korakom boste spoznali, kako doseči boljše rezultate pri stavah.

Share on
Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih. Se strinjam