Poučite se o svojem športu

Poučite se o svojem športu

Ali uživate v športu, njegovem ozadju in pri učenju, kaj se skriva v ozadju in kaj se dogaja po tekmah? Ste mogoče le pragmatik, ki rad analizira vse razpoložljive podatke? Pameten pristop k aktivnemu ali celo pasivnemu športu lahko prispeva k dobremu razumevanju verjetnosti in prepoznavanju vrednosti.

Na kaj se je treba osredotočiti?

Naučiti se enostavno dostopnih podatkov o trenutni formi, položajih v tabelah ali se seznaniti z uradnimi izjavami za medije ni dovolj. Pri nogometu ali drugih ekipnih športih je dobra zamisel, da o ligi ali ekipi izveste vse, kar se da izvedeti. Zlasti, če je te informacije mogoče uporabiti za iskanje dragocenih stavnih kvot. V tenisu je situacija podobna. V veliko pomoč bi zagotovo bile informacije iz zasebnega življenja teniškega igralca, ki bi vas postavile v bolj ugoden položaj. Včasih je prednost, če vemo več kot pobiralec stav. V začetku so kvote oblikovane na osnovi forme, uvrstitev, zgodovine tekem, izkušenj itd. Zato je pridobitev celo drobcev informacij v veliko pomoč. Na primer, če se namerava teniški igralec poročiti ali bo igral na še enem bližajočem turnirju – takšni dejavniki lahko vplivajo na predstavo.

Kako uporabiti odkrite informacije?

Takšne informacije so izjemno dragocene pri izmenjavah in lahko razširijo možnosti posameznika z vidika omogočanja možne rasti za boljši oziroma rasti za potencialni prihodek. Več dragocenih namigov lahko pripomore k oblikovanju lastnega vrednostnega sistema. Poleg tega to posamezniku omogoča pridobitev boljšega slovesa v stavni skupnosti, kar pa sčasoma vodi v neposredno izmenjavo informacij in namigov s tistimi, ki se osredotočajo na druge športe, lige ali ekipe. Kmalu boste spoznali, da se nekatere kvote, ki jih izdajo pobiralci stav, ne zdijo v redu. In če menite, da veste več, lahko to izkoristite sebi v prid. To vam omogoča pravilno nastavitev upravljanja banke in »kaznovanje« kvot, za katere se zdi, da lažejo, in so oddaljene od realnosti. Na dolgi rok vam lahko odgovornost in potrpežljivost omogočita premagovanje kvot, ki jih določijo pobiralci stav.

Nekaj končnih nasvetov

Količina informacij, ki je na voljo v svetu športa, skoraj eksponentno narašča. Zato se morate osredotočiti na tiste koščke informacij, ki imajo največjo vrednost. Informacije so dragocene samo, če še niso vplivale na trg. Včasih vseh informacij ni treba podrobno proučiti. Nekatere službe, ki se ukvarjajo s primerjavo kvot (oddsportal.com), bodo prikazale številne spremembe – kvote se dvigujejo in znižujejo skozi čas. Lahko se osredotočite na stavne agencije ki zaostajajo in svojih kvot niso prilagodile ravni, ki se trenutno smatra za ustrezno. Če vam uspe staviti s kvotami s takšno prednostjo, boste lahko zvišali svoj potencialni dolgoročni prihodek.

Toda, bodimo pošteni. Ali ni bolje imeti vsaj nekaj informacij o vzrokih teh nihanj? Takšne informacije so veliko bolj vsestranske, kot pa le ugotovitev, da so se kvote spremenile. Navsezadnje vam slednje lahko pomaga le pri eni stavi, dolgoročno pa vam ne bo pomagalo. To pomeni, da boste morali morda nekaj časa čakati, da bo pobiralec stav naredil podobno napako.

Za več informacij o specifičnih najbolj priljubljenih športih pri stavah in celo o individualnih vrstah priložnosti preberite članke o športu in stavah ter stavne publikacije.

Share on
Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih. Se strinjam