Nogometne stave

Nogometne stave

Tri najpomembnejša pravila za uspeh pri nogometnih stavah

Šport z največ stavami skriva tudi svoje pasti in nobena strategija na svetu vam ne more 100-% zagotoviti dobička. Kako se zabavati pri nogometnih stavah in kako se približati ustvarjanju dobička? Pripravili smo tri kratka pravila, ki vam lahko pri tem pomagajo.

Nogometnim stavam so namenjene številne strani. Nekatere so brezplačne, druge plačljive. Cilj večine je privabiti ljubitelje iger na srečo, še posebej tiste, ki imajo radi nogomet. Tudi če za dolgoročen uspeh pri nogometnih stavah uporabljate njihove nasvete, se morate nujno seznaniti s tremi pravili.

1. Bodite pripravljeni na spoznavanje novih lig in trgov nogometnih stav

Številni ljubitelji nogometa, ki se odločijo za stave, naredijo osnovno napako. Ne zavedajo se, da je razumevanje nogometa ves čas povezano z razumevanjem nogometnih stav. Omenjeno gre z roko v roki in igralec na srečo šele čez nekaj časa ugotovi in posledično ceni dinamiko trgov nogometnih stav. Spozna, kako se prihajajoča tekma razlikuje v očeh izkušenih igralcev na srečo od tipičnih začetnikov oz. tistih, ki igrajo nogometne stave, pa te realnosti na začetku še ne poznajo.

Kako torej preživeti to obdobje, ne da bi izgubili veselje do nogometnih stav, ker ste izgubili denar? Začnite z ligami, ki jih najbolje poznate, in, v idealnem primeru, manjšimi stavami, ki ne bodo preveč škodovale vašemu proračunu za stave. Številni izkušeni igralci na srečo so svojo kariero začeli s tako imenovanimi fiktivnimi stavami brez pravega denarja. Zahvaljujoč tej izkušnji bolje razumejo posamezne dele trga nogometnih stav in so lažje začeli igrati s pravimi stavami. Spoznavanje novih lig, v katerih se boste dobro znašli, in odkrivanje posameznih nogometnih trgov z različnimi stavnicami ali športnimi borzami je sestavni del učenja od izkušenih igralcev.

K stavam pristopite ponižno. Če se vam zdi, da so ekipe angleške Premier lige boljše, kot se zdi medijem, tega ne zamešajte z globljim razumevanjem trga nogometnih stav. Gre za dva različna pojma, ki ju morate razumeti, če želite biti uspešni pri stavah.

2. Stavite samo na možnosti, ki se vam zdijo dragocene

Pomemben dejavnik pri nogometnih stavah sta iskanje in stave na možnosti, ki so vam všeč zaradi njihove vrednosti. To pomeni, da je možnost uspeha vašega namiga večja od tega, kar stavnica prikazuje v svojih kvotah. Najuspešnejši boste, če izberete pot iskanja dragocenih stav ali tako imenovanih valuebets. Iskanje verjetnosti, ki je višja, kot jo prikazuje kvota, bi moralo biti načelo uspešnih stav.

Vrednost je mogoče najti povsod. Sčasoma in s tehnološkim napredkom postaja vrednost možnosti manjša, kot je bila na začetku obstoja spletnih stav. Pomemben dejavnik, ki vpliva na iskanje največjega zneska, je seveda čas. Vrednost se ustvari z nenadnimi spremembami v postavi nogometne ekipe, informacijami o pomembnosti tekme za katero koli ekipo, spremembami na igrišču, sodniki, kaznimi za igralce ter tudi poškodbami. Te informacije bodo zagotovo povzročila nihanje cen in spremembo verjetnosti možnosti za različne trge nogometnih stav.

Kako izračunati valuebet ali vrednost stave, najdete na naši strani, kjer je na voljo podroben primer.

3. Izberite pravilno finančno upravljanje svojih stav

Koliko bi morali staviti? Vprašanje z odgovorom, ki je zelo pomemben za varne stave in izogibanje bankrotu ali izgubi večje količine denarja. Naj ste resen ljubitelj stav in se nogometnih stav poslužujete zaradi dolgoročnega dobička ali pa ste samo občasni igralec na srečo, ki ga zanimajo nogometni vikendi s tekmami iz različnih svetovnih lig – poskrbite, da boste upoštevali naslednja tri pravila:

  • Stavite samo denar, ki si ga lahko privoščite izgubiti.
  • Nikoli ne igrajte, da bi si znova priigrali svoj izgubljeni denar.
  • Ne stavite, če ste ves čas izgubljali.

V karieri vsakega igralca na srečo je zelo pomembno, da ima proračun za stave in finančni načrt. Za dolgoročno uspešnost in dobičkonosnost nogometnih stav je pomembno imeti proračun, ki ga ne kršimo, z ustreznimi vrednostmi za stave, ki so odvisne od višine vrednosti, ali z menjavo vrednosti s tako imenovanimi pavšalnimi stavami. Uporabite lahko različne kategorije stav, kot je Kelly Criterion ali Flat Stakes. Pomembno je določiti varen odstotek proračuna, ki ga ni dovoljeno kršiti. Igralec s proračunom 10.000 EUR v eni stavi ne bi smel preseči vrednosti 500 EUR, kar predstavlja 5 % njegovega proračuna. V idealnem primeru bi moral biti povprečni polog za običajno stavo okrog 1–2 % proračuna. Del uspešnega upravljanja denarja sta tudi podrobna statistika in analiza posameznih stav.

Stavite na rezultat nogometnih tekem

Share on
Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih. Se strinjam