Matematični temelji stav

Matematični temelji stav

Korak za korakom do uspešnih stav – Matematični temelji stav

Če ste kdaj pomislili, da vam ni mar za matematiko pri stavah, potem ne morete pričakovati, da boste s stavami veliko zaslužili. Res je, da so mnogi stavničarji dosegli kratkoročni uspeh pri stavah, ki so temeljile na instinktu. Čutili so oziroma verjeli, da bodo imele prednostne tekme na koncu pravi rezultat. Vendar pa ta pristop ni dovolj za dolgoročni uspeh. Potrebujete trajnostni načrt stav, pri tem pa morate razumeti, katere kvote odražajo pravo verjetnost, najti tako imenovane poštene kvote, vaš dolgoročni cilj pa mora biti staviti nad poštenimi kvotami.

Staviti na višje kvote od tistih, ki odražajo pošteno verjetnost

V bistvu iščete kvote, ki so višje od tistih, ki odražajo pošteno verjetnost. To je preprosta igra številk. Razmislimo o klasičnem primeru meta kovanca, kjer je verjetnost za vsak izid (glava ali cifra) 50-odstotna. To pomeni, da so poštene kvote 2,00–2,00 (v decimalnih številkah). Če najdemo ponudbo s kvotami, ki presegajo 2,00, bi to bila vrednostna stava, na katero lahko varno stavimo (odvisno od tega, koliko presega 2,00 in kakšno je naše upravljanje denarja) in nam prinese dolgoročni dobiček.

Seveda v praksi obstajajo številni dejavniki, ki lahko vplivajo na ali spremenijo kvote, tj. spremenijo verjetnosti za dano stavo. Ti vključujejo spremembe v sestavah skupin, poškodbe, trenutno obliko, netočne kvote, ki so navedene na začetku zaradi nekompleksnega odraza dejanskih dogodkov, in drugo. In vse te stvari lahko skrivajo vrednost. To je nekaj, kar moramo hitro prepoznati in se na to odzvati.

Več informacij o tem, kako se ustvari vrednost, kako jo količinsko opredeliti in kako odraža vsoto, ki jo lahko stavničarji varno stavijo, bo na voljo v naslednjih člankih.

Share on
Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih. Se strinjam