Hokejske stave

Hokejske stave

Priljubljene lige in turnirji pri stavah v hokeju na ledu

Hokej na ledu je zelo priljubljen v Severni Ameriki in Evropi. Ta zimski šport uživa veliko priljubljenost v Kanadi, ZDA, Rusiji, Skandinaviji in Srednji Evropi. V Evropi si ni mogoče predstavljati športnih stav brez enega izmed najbolj priljubljenih ekipnih športov v Evropi. Stavnice imajo pred tekmami bogato ponudbo hokejskih stav, ki v glavnem potekajo v živo. Katera liga v najhitrejši tekmi na svetu pritegne največ pozornosti privržencev športnih stav?

Pri stavah prevladujeta ligi NHL in KHL

Pet drsalcev in vratar na vsaki strani igrišča so sestavni del hokejske tekme v vsaki hokejski ligi na svetu. Najbolj priljubljena je severnoameriška liga NHL, kjer trenutno igra 31 ekip in vsaka od njih bo do konca redne sezone odigrala neverjetnih 82 tekem. Večina igralcev v ligi NHL prihaja iz Kanade (več kot 300) in ZDA. Sledijo Švedi s sto igralci. Število Fincev, Rusov in Čehov je več kot za polovico manjše v primerjavi s tremi vodilnimi narodi.

Leta 2008 je bila na hokejski zemljevid dodana evropska alternativa najboljši hokejski ligi – liga KHL. Rusko kontinentalno hokejsko ligo, ki jo je ustanovil Alexander Medvedev, sestavljajo predvsem domači igralci (več kot 500). Tujce z več deset igralci zastopajo predvsem Kanadčani, Belorusi, Finci, Latvijci, Švedi, Kazahstanci, Čehi in igralci iz ZDA. V ligi tekmuje 24 ekip.

Tekom sezone, ki traja od avgusta do maja, sta ligi NHL in KHL najbolj odmevni hokejski ligi na stavnicah z največjim prometom in številom stavnih listkov. V evropskih državah imajo največ domače konkurence. Priljubljenost hokejskih lig se nadaljuje s švedsko ligo SHL, finsko ligo Liiga, nemško ligo DEL in švicarsko nacionalno ligo. Med priljubljene lige lahko uvrstimo tudi nižja tekmovanja v Ameriki in drugje. Severnoameriška liga AHL in ruska liga VHL dopolnjujeta ponudbo ponoči in zvečer.

Priljubljene zimske klasike in tekme vseh zvezd

Privlačni posebni dogodki brez posebne potrebe in ciljev ter netradicionalna hokejska tekmovanja vključujejo tekme pod okriljem posameznih hokejskih lig. Med najbolj priljubljenimi dogodki so tekme vseh zvezd hokejskih legend v ligah NHL in KHL. Vam je znano, zakaj? Verjetno vsak ljubitelj hokeja ve, da glede števila golov ni potrebno posebno dogajanje. Vratarji so stalno v akciji, na koncu dvoboja pa smo včasih priča izenačenemu rezultatu z dvomestnim številom golov. Zato je bolje uživati v stavah na določene strelce golov na tekmi. Kvote niso tako privlačne kot v ligaških tekmovanjih, vendar velika verjetnost zadetka določenega igralca navdušuje ljubitelje hokejskih stav na tekmah vseh zvezd.

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu je vrhunski dogodek na mednarodni ravni

Hokejski turnirji so najbolj priljubljena hokejska prvenstva, ki vsako leto v maju pišejo svojo zgodovino.

Drugi mednarodni turnirji reprezentanc in klubov

Mednarodna hokejska zveza IIHF je dejavna skozi vse leto v posameznih starostnih kategorijah tako pri moških kot pri ženskah. Večina tekem je v ponudbi naših stavnic na voljo pred tekmo in v živo. Lige izven svetovnega prvenstva pripadajo reprezentancam v vseh starostnih skupinah. Nemški pokal, švicarski pokal, slovaški pokal, tekme pred svetovnim prvenstvom kot del evropske turneje ali nekatere posamezne prijateljske tekme pri polagalcih stav ne uživajo nič manjše priljubljenosti.

Na ravni klubov se je najbolje navaditi na najbolj priljubljeno Ligo prvakov, ki se začne avgusta. Vrhunec doseže v tradicionalnem finalu v začetku februarja. Mesec dni prej bodo oboževalci Kontinentalnega pokala prišli na svoj račun. Finale je na sporedu vsako leto v drugem vikendu januarja. Med prazniki je zelo priljubljen in prestižen Spenglerjev pokal, ki poteka v Davosu v Švici in doseže vrhunec na silvestrovo.

Olimpijske igre in svetovno prvenstvo

Na mednarodni ravni ne smemo pozabiti na turnirje z manj pogostim ciklom v smislu priljubljenosti. Zimske olimpijske igre potekajo samo vsaka štiri leta.

Pogrešati začenjamo celo Svetovni pokal, ki je ob ustanovitvi leta 1992 veljal za največje zmagoslavje v reprezentančnem dresu. Njegovo četrto nadaljevanje leta 2020 je bilo preklicano in njegova usoda do sedaj še ni znana.

Najboljše hokejske priložnosti

Dodali bomo pregled najbolj priljubljenih lig in turnirjev v hokeju na ledu s priložnostmi, ki so najbolj priljubljene med ljubitelji hokejskih stav. Trend se spreminja v prid stav V ŽIVO, zato obstajajo tradicionalni namigi pred tekmami glede zmage, izenačenega izida ali dodatne delne stave za tretjine in število golov v njih, rezultat posameznih igralcev ali ekip v vsakem delu igre.

Zelo priljubljene stave pred tekmo vključujejo nasvete »strelec gola«, »igralec bo dosegel podajo za gol« ali »igralec bo dosegel točko« za posamezne tekme v vseh najbolj znanih hokejskih ligah, vključno z domačim tekmovanjem.

Share on
Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih. Se strinjam